Het perfecte diner host je thuis

Uiteten gaan met vrienden is altijd gezellig. Maar in de herfst of winter kan het comfort van je eigen huis fijn zijn. Het hosten van een diner in eigen huis kan zelfs leuker zijn dan een etentje in een restaurant! Je kan zelf het menu bepalen, de sfeer is minder formeel en jullie zijn niet gebonden aan sluitingstijden.

Dit klinkt natuurlijk goed, maar het organiseren en hosten van een thuisdiner is veel werk: het menu samenstellen, boodschappen doen, goede dranken aanschaffen en een mooie (tafel)presentatie. Krijg jij al stress bij het lezen van deze taken? Lees gauw verder, want wij geven je 3 handige tips om zonder stress een etentje thuis te hosten.

Tip 1: Vooruit plannen

Een thuisdiner is niet binnen één dag geregeld en georganiseerd. Allereerst is het slim om een paar weken van tevoren een datum te prikken. Avonden in het weekend zijn het prettigst, omdat je dan overdag in alle rust het diner kan voorbereiden.

Tip 2: Menu samenstellen

Zodra de datum van het thuisdiner is vastgesteld begint het echte (denk)werk. Wat wordt er gekookt? Het is leuker (en feestelijker) om je gasten een aantal gangen te serveren. Probeer realistisch te zijn en jezelf niet té veel werk op de hals te halen. Wanneer je een klassiek 3-gangendiner wil koken geven we je volgende suggesties:

  1. Begin met een amuse. Een mini gerechtje om de smaakpapillen van je gasten op te wekken.
  2. Het voorgerecht. Denk hierbij aan gerecht dat niet te zwaar is. Bijvoorbeeld ceviche van vis of een soepje.
  3. Het hoofdgerecht. Je mag best uitpakken met een mooie combinatie van groenten, een bijgerecht en een luxe stuk vlees – of wederom vis.
  4. Het nagerecht. Een diner is niet compleet zonder dessert. Ga je voor iets zoets of kies je voor een uitgebreide kaasplank? Allebei kan natuurlijk ook!

Tip 3: Creëer sfeer

De presentatie van je gerechten op het bord speelt een belangrijke rol. Maar vergeet niet om net dat beetje extra sfeer in je eigen huis te creëren. Denk aan de tafelpresentatie. Op welk servies ga je de gerechten serveren? En welk glaswerk komt er op tafel te staan? Denk ook aan het aansteken van kaarsen en zet een relaxt muziekje op. En het belangrijkste; geniet van de avond!

Lijkt het je toch te veel werk om een thuisdiner te hosten? Dan kun je natuurlijk ook onze hulp inschakelen. We hebben veel ervaring met het verzorgen van thuisdiners! Van het koken en (uit)serveren tot de afwas. We voorzien je graag van een thuisdiner zonder zorgen.

De Honneurs - Createurs d'ambience

Welkom bij De Honneurs, waar elke gebeurtenis verandert in een buitengewone ervaring. Wij zijn niet zomaar een cateringbedrijf; wij zijn makers van ambiance, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte cateringdiensten die elk evenement transformeren in een memorabele belevenis.

Van intieme private dining tot grootschalige bedrijfsevenementen, onze toewijding aan excellente service, creativiteit en aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen en uitgevoerd. Stap binnen in de wereld van De Honneurs, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke gelegenheid een onvergetelijk moment wordt.