De leukste winterbarbecue host je zo

Barbecueën is niet alleen hot in de zomer, ook in de winter wordt het tegenwoordig steeds populairder. Maar waar moet je rekening mee houden bij het hosten van een winterbarbecue? Wij geven je vier handige tips, zodat je gemakkelijk zelf buiten kan grillen!

Tip 1: Het weer

Niets is in Nederland zo wisselvallig als het weer, maar dat hoeft de BBQ pret niet te drukken! Zorg in ieder geval voor een afsluitbare barbecue, want in de winter grill je met de deksel erop. Ligt er sneeuw? Maak je geen zorgen, je hoeft alleen de grond rondom de BBQ vrij te maken. Houd er wel rekening mee dat de barbecue uit de wind staat en niet nat wordt. Als je geen beschut plekje in de tuin hebt, huur dan een hittebestendige partytent. Dat is niet alleen handig voor de barbecue, maar ook voor je gezelschap!

Tip 2: Warmte & gezelligheid

Het comfort van je gasten is erg belangrijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zij staan te koukleumen terwijl jij aan het grillen bent. Een vuurkorf (of houtkachel) biedt een gezellige én warme oplossing! Je kan er ook voor kiezen om een paar heaters te plaatsen en dekentjes neer te leggen. O.. en heb je aan verlichting gedacht? Dat is wel zo fijn tijdens het barbecueën. Hang bijvoorbeeld kerstlampjes op in de tuin, zet fakkels neer en maak het af met kaarsen voor extra veel sfeer!

Tip 3: De dresscode

Je kan zorgen voor vuurkorven en heaters, maar je gasten moeten ook warm gekleed zijn tegen de winterkou. Stuur ze dus wel even de dresscode door. Een winterjas, handschoenen en een dikke sjaal zijn geen overbodige luxe tijdens de BBQ. Attendeer ze bij aankomst ook op eventuele vonken die van de barbecue of vuurkorf af kunnen komen.

Tip 4: Eten & versnaperingen

Stokbrood, dips en een koud biertje mogen niet ontbreken bij een zomerbarbecue. Maar tijdens een winterBBQ ga je natuurlijk voor een wintertheme! Verwelkom je gasten met een beker huisgemaakte glühwein en erwtensoep. Kunnen ze alvast opwarmen terwijl jij de eerste stukken vlees op de grill legt. Kies voor seizoensgebonden gerechten voor op de BBQ. Denk hierbij aan eendenborst, wild en gepofte aardappelen. Sluit je winterbarbecue af door gezamenlijk marshmallows te roosteren onder het genot van warme chocomel met slagroom!

Lijkt het je toch te veel werk om zelf een winterbarbecue te hosten? Dan schakel je onze hulp in. Wij organiseren namelijk ook winterbarbecues, al vanaf €19,50 per persoon!

De Honneurs - Createurs d'ambience

Welkom bij De Honneurs, waar elke gebeurtenis verandert in een buitengewone ervaring. Wij zijn niet zomaar een cateringbedrijf; wij zijn makers van ambiance, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte cateringdiensten die elk evenement transformeren in een memorabele belevenis.

Van intieme private dining tot grootschalige bedrijfsevenementen, onze toewijding aan excellente service, creativiteit en aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen en uitgevoerd. Stap binnen in de wereld van De Honneurs, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke gelegenheid een onvergetelijk moment wordt.