CateringHet perfecte kerstdiner maak je zo: voorgerecht - De Honneurs - Catering Nijmegen

18 december 2017

Kerst staat in het teken van gezelligheid, familie en vrienden, oftewel: samenzijn. Maar er wordt natuurlijk ook uitgebreid gegeten. Heb jij al nagedacht over het voorgerecht van je kerstdiner? Of heb je juist nog wat last minute inspiratie nodig? Om je te helpen delen wij een aantal recepten die helemaal kerstproof zijn, zodat jij jouw gasten kan voorzien van een fantastisch kerstdiner!

HET VOORGERECHT: CARPACCIO VAN RODE BIET MET GEITENKAAS EN COQUILLE

Tip 1 – De ingrediënten: wat heb je nodig?
Om een voorgerecht voor 4 personen te maken heb je het volgende nodig:

  • 4 rode bieten
  • 8 coquilles (uit de schelp en schoongemaakt)
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • Scheutje azijn
  • Snuf zeezout
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Mosterd (het liefst grof)
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Honing

Tip 2 – De instructies: hoe bereid je het?
Begin bij de bietjes: haal het loof er af en was ze onder stromend water. Kook de bieten in water met een scheutje azijn totdat ze beetgaar zijn. Wacht tot de bieten afgekoeld zijn, haal daarna de schil er af en snijd ze in dunne plakken.

Vervolgens ga je aan de slag met de coquilles. Verhit boter of olie in een koekenpan op medium-hoog vuur. Bak de coquilles kort aan beide kanten, maximaal 2 minuten per kant. Haal de coquilles uit de pan en breng ze op smaak met een snufje zeezout.

Tot slot rooster je de pijnboompitten (zonder olie) in een pan totdat ze goudbruin zijn. Verkruimel ook alvast de geitenkaas in een bakje. Daarnaast mix je de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie en honing in een kom tot een dressing.

Tip 3 – De presentatie: hoe maak je het bord op?

  • Leg de dunne plakken bietjes in een cirkel op het bord
  • Strooi de verkruimelde geitenkaas en geroosterde pijnboompitten over de bieten
  • Verdeel de dressing over de borden
  • Maak de gerechten af met twee coquilles per bord, in het midden van de bietencarpaccio

Extra tip
Er hoort natuurlijk ook een lekker wijntje bij het eten. Bij dit voorgerecht schenk je een volle witte wijn met een subtiel zoetje, dat is lekker bij de coquilles én de rode biet. Denk bijvoorbeeld aan een halfdroge Duitse Riesling of een frisse Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

Ben je benieuwd naar het recept voor je hoofdgerecht? Houd dan onze blog in de gaten!