De gezelligste barbecue organiseer je zo

bbq oss 27 1 scaled De Honneurs - Catering Nijmegen

Het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen, kortom: het barbecueseizoen is begonnen! Tijd om al je vrienden en familie uit te nodigen en lekker in eigen tuin (of balkon) te gaan grillen. Maar heb je geen idee waar je moet beginnen met het organiseren van een barbecue? Maak je geen zorgen. Wij geven je tips, zodat je zonder stress zelf een gezellige barbecue kunt organiseren. Lees gauw verder!

Tip 1: Barbecue & benodigdheden

Van een wegwerp barbecue tot een Big Green Egg of een gigantische gasbarbecue: barbecues zijn er in alle soorten en maten. De wegwerpvariant is lekker makkelijk voor in het park. Een barbecue op houtskool zorgt ervoor dat je eten een heerlijke smaak krijgt. Terwijl een gasbarbecue beter geschikt is voor grotere groepen. Welke barbecue kies je? Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur of natuurlijk wat je al in de tuin hebt staan!

Tip 2: Eten & versnaperingen

Barbecueën lijkt misschien easy peasy, maar het is meer dan alleen vlees op de grill leggen en stokbrood snijden. Denk van tevoren al na over wat je gaat grillen of maken en doe op tijd boodschappen. Een stuk vlees is natuurlijk altijd lekker, maar tegenwoordig zijn een lekker visje of groenten ook niet meer weg te denken van de barbecue!

Weet je nog steeds niet waar je moet beginnen met je boodschappenlijst? Het onderstaande lijstje kan helpen:

  • Vlees & vis, bijvoorbeeld: hamburgers, speklapjes, zalm en/of witvis
  • Groenten & fruit, bijvoorbeeld: paprika, tomaat, asperges, ananas en/of watermeloen
  • Salades & brood, bijvoorbeeld: stokbrood, flatbread, Turks brood, couscous salade met feta, bietensalade met geitenkaas en/of aardappelsalade
  • Sauzen & dips, bijvoorbeeld: knoflooksaus, cocktailsaus, kruidenboter, pesto en/of pindasaus

O.. en heb je al nagedacht over (non)alcoholische versnaperingen? Houd het simpel met lekker bier, twee soorten wijn en karaffen water met munt & citroen. Als je je gasten toch nét even iets anders wil serveren, kies er dan voor om zelf sangria te maken. Voor gasten die geen alcohol drinken haal je een frisje in huis of Radler!

Tip 3: Decoratie & gezelligheid

Een barbecue is niet compleet zonder leuke aankleding en decoratie. Zitten jullie allemaal aan één lange tafel? Of maak je verschillende lounge spots in de tuin? Zorg in ieder geval voor genoeg servies en glaswerk (plastic kan ook, scheelt met opruimen), leuke tafelkleedjes en kussens. Vergeet ook niet de dekentjes voor als het buiten wat frisser wordt. Tot slot kan je de tuin extra gezellig maken met kaarsen, fakkels, lampjes of zelfs een vuurkorf!

Lijkt het je toch te veel werk om zelf een barbecue te organiseren? Dan schakel je onze hulp in. Wij grillen de sterren van de hemel, al vanaf €19,50 per persoon!

De Honneurs - Createurs d'ambience

Welkom bij De Honneurs, waar elke gebeurtenis verandert in een buitengewone ervaring. Wij zijn niet zomaar een cateringbedrijf; wij zijn makers van ambiance, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte cateringdiensten die elk evenement transformeren in een memorabele belevenis.

Van intieme private dining tot grootschalige bedrijfsevenementen, onze toewijding aan excellente service, creativiteit en aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen en uitgevoerd. Stap binnen in de wereld van De Honneurs, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke gelegenheid een onvergetelijk moment wordt.