De lekkerste oesters voor Valentijnsdag maak je zo

groesbeek 23 09 2017 46 1 De Honneurs - Catering Nijmegen

Het is alweer bijna Valentijnsdag! Sommige mensen pakken op de dag van de liefde speciaal uit om hun geliefde in het zonnetje te zetten. Anderen kopen op het laatste moment nog snel een bosje rozen.

Wil jij jouw Valentijn verrassen met iets lekkers? Pak dan uit met zinnenprikkelende oesters. Weet je niks af van het bereiden van oesters? Geen probleem, wij geven je drie lekkere bereidingswijzen van oesters die je makkelijk thuis kunt maken. Lees snel verder!

De voorbereiding
Er zijn meerdere soorten oesters, maar de Zeeuwse creuse is over het algemeen de meest ’toegankelijke’ oester. Wij raden je dus aan om deze te kopen! Koop ongeveer drie oesters per persoon. Je kan ze na aankoop het beste in een kistje bewaren in de koelkast. Oesters worden vers gegeten, dus je maakt ze pas open vlak voordat je ze gaat bereiden!

1. Klassiek: oesters met rode wijnazijn en sjalotten

Nodig: 6 oesters, 1 sjalot, 2 eetlepels rode wijnazijn, zout & peper

Begin met het snipperen van de sjalot in hele fijne stukjes. Vervolgens doe je de sjalot met de rode wijnazijn in een schaaltje en roer door. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Tot slot maak je voorzichtig de oesters open, maak de oester los aan de onderkant van de schelp en serveer het mengsel van de sjalot en rode wijnazijn apart!

2. Extra lekker: oesters gegratineerd met parmezaanse kaas

Nodig: 6 oesters, 25 gram Parmezaanse kaas, 25 gram roomboter, kleine teen knoflook & verse peterselie

Verwarm de ovengrill voor op 200 graden. Leg zes proppen aluminiumfolie op een bakplaat. Hak de knoflook en peterselie in fijne stukjes en meng dit met de boter. Maak de oesters open en snijd de oester los aan de onderkant van de schelp. Leg de oesters (in de schelp) stevig op het aluminiumfolie, dan blijven ze stabiel liggen. Vervolgens verdeel je het mengsel van boter, knoflook en peterselie over de oesters en strooi je er verse Parmezaanse kaas overheen. Plaats de oesters vijf minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten!

3. Nét even anders: oesters nam kee

Nodig: 6 oesters, 100 gram zwarte bonen, stukje gember, lente-ui, knoflook & zout

Snijd de zwarte bonen, lente-ui, knoflook en gember in fijne stukjes. Verwarm een (wok)pan op het vuur met olie. Wok de bonen, lente-uit, knoflook en gember kort op hoog vuur. Vervolgens maak je de oesters open en snijd je ze los aan de onderkant van de schelp. Stoom ze daarna drie minuten in een stoompan. Als de oesters gestoomd zijn, schep je één eetlepel van het bonenmengsel op elke oester.

Eet smakelijk en we wensen jullie een fijne Valentijnsdag!

De Honneurs - Createurs d'ambience

Welkom bij De Honneurs, waar elke gebeurtenis verandert in een buitengewone ervaring. Wij zijn niet zomaar een cateringbedrijf; wij zijn makers van ambiance, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte cateringdiensten die elk evenement transformeren in een memorabele belevenis.

Van intieme private dining tot grootschalige bedrijfsevenementen, onze toewijding aan excellente service, creativiteit en aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen en uitgevoerd. Stap binnen in de wereld van De Honneurs, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke gelegenheid een onvergetelijk moment wordt.