Vallen, opstaan en blaren plakken

Het runnen van een bedrijf heeft in sommige opzichten best wel wat weg van het lopen van de vierdaagse. Het gaat met vallen, opstaan, blaren plakken en weer doorgaan. Jezelf tegenkomen, in de spiegel moeten kijken, nieuwe kracht vinden en niet opgeven. Als er soms wat tijd is een klein drankje voor de ontspanning, maar verder is het vooral heel hard werken en vechten voor dat doel wat je gesteld hebt. Hoe groot of klein dat soms ook mag zijn. Met het starten van mijn eigen bedrijf, stond ik letterlijk aan de start van het voor mij grootste avontuur van mijn leven. Niet wetende wat er zou gebeuren, of wat er op mijn en vooral op het pad van de Honneurs zou komen.

 

Nu 2 jaar later, kan ik zeggen dat ik de eerste finish ruimschoots gepasseerd heb.

 

Het leuke aan een eigen bedrijf is dat je voor jezelf continu een nieuwe finish bedenkt. Wat wil ik dit jaar bereiken?  Waar wil ik aan het einde van het jaar zijn of staan? Een doel stellen klinkt soms makkelijker dan het daadwerkelijk is. Wat wij mensen gemiddeld doen, is te hoge doelen stellen. Doelen die zoveel druk op onze schouders leggen, waardoor we er uiteindelijk aan onderdoor dreigen te gaan. Aan de andere kant zijn doelen ook nodig om groot te worden.

De laatste tijd groeit de Honneurs zo hard, dat me dat afhankelijk maakt van andere partijen. Namelijk: personeel, maar ook voor materialen en dergelijke zaken. Waar we voorheen nog heel klein waren en we het makkelijk met een paar man aan konden, is er nu een heel team nodig om alles te reilen en zeilen. Deze uitdaging vind ik een hele interessante. Je werkt vaak met in het begin nog onbekenden. Je kent hen manier van werken niet, je weet hooguit iets van de ervaring die ze hebben. De truc daarvan is om goed aan te sturen, maar ook een klein beetje de teugels te laten vieren zodat personeel de vrijheid krijgt om te laten zien dat ze zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen. Je merkt dat dat dan ook gebeurt.

Door het inhuren van personeel heb ik mijn handen meer vrij voor overige zaken. De periode voorafgaand aan de 4daagse is een hele volle en hectische. Het is top druk. Maar wanneer de 4daagse van start gaat, komt er bij ons een beetje rust. Dit geeft tijd om zaken op orde te stellen, veranderingen door te voeren en ons klaar te stomen voor de nieuwe producties en drukte. Veel mensen zijn of aan het lopen of aan het feesten, waardoor de aanvragen en producties stilliggen. Dat biedt de mogelijkheid, nieuwe ideeën uit te werken, zaken te finetunen en te verbeteren waar nodig. Het is ook fijn voor hetinplannen van vakanties van je medewerkers. Iedereen in die tijd vakantie geven, geeft minder gedoe dan er buitenom. Planningen die daardoor in de war schieten, of personeelstekorten blijven dan uit. Zelf neem ik ook vakantie in die periode. Daardoor benut ik de overige tijd maximaal om de Honneurs te laten groeien.

Aangezien wij in de horeca soms net zoveel lopen als de wandelaars tijdens de 4daagse, voel ik de behoefte niet die finish over te lopen. Wel heb ik de toppers die de uitdaging aangingen natuurlijk aangemoedigd en toegejuicht met een brede glimlach!

De Honneurs - Createurs d'ambience

Welkom bij De Honneurs, waar elke gebeurtenis verandert in een buitengewone ervaring. Wij zijn niet zomaar een cateringbedrijf; wij zijn makers van ambiance, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte cateringdiensten die elk evenement transformeren in een memorabele belevenis.

Van intieme private dining tot grootschalige bedrijfsevenementen, onze toewijding aan excellente service, creativiteit en aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen en uitgevoerd. Stap binnen in de wereld van De Honneurs, waar elke maaltijd een verhaal vertelt en elke gelegenheid een onvergetelijk moment wordt.